938880154
Dill - Div: 08:30h - 13:00h | 17:00h - 20:00h Diss: 08:00h - 14:30h
Title Image

Blog

LES NOSTRES TRADICIONS

BUNYOLS DE QUARESMA

Els bunyols de vent, és un plat de postres que es comença a menjar per Quaresma i és durant la Setmana Santa quan té el seu moment culminant. Nosaltres els elaborem amb: farina, aigua, llevat, sal, matafaluga, mantega, llimona, ous, sucre i anís.

La forma habitual és inflada, com d’una esfera aixafada i la seva textura és compacta tirant més aviat a densa. Una de les seves característiques diferencials és el lleuger gust de matafaluga i el forat.

EN VOLEU LA NOSTRA RECEPTA?

INGREDIENTS:

Per a uns 20 bunyols:

                    • 125 ml d’aigua.
                    • 300 g de farina de força.
                    • Un pessic de llevat.
                    • 60 g de mantega.
                    • 3 ous.
                    • Un polsim de sal.
                    • 30 gr de matafaluga.
                    • Suc de llimona (al gust).
                    • Anís sec.
                    • Sucre.

PREPARACIÓ:

                    1. Barrejeu tots els ingredients en un bol i pastar-ho a mans fins que quedi una pasta elàstica.
                    2. Feu petites porcions de boles i les poseu a fregir amb oli calent.
                    3. Quan estiguin, encara calents, mulleu-los amb una mica d’anís sec i arrebosseu-los amb sucre.


Sabeu que…

Des de fa anys, es tradició consumir bunyols durant aquesta època de l’any, especialment els dimecres i els divendres. El saber popular contextualitza aquesta tradició en la necessitat d’endolcir els dies per tal que la penitència sigui més fàcil de dur a terme. També recalca el seu consum els dimecres i els divendres com a representació del Dimecres de Cendra (inici) i els divendres, dia actual d’abstinència.

L’origen dels bunyols sembla que es troba a la gastronomia morisca de Al-Àndalus. Als voltants del segle XVI, la població elaborava receptes d’origen àrab, com ara els bunyols d’aiguamel: unes farinetes en forma de bunyol fregides amb oli i posteriorment endolcides amb mel. Sigui com sigui, aquest tipus de recepta ha anat evolucionant fins als bunyols tradicionals, com ara els de Quaresma o els de l’Empordà.

Més enllà dels orígens, tradicionalment, els ingredients bàsics per a fer bunyols eren farina de blat, llet, sucre, ou i llevat; amb els que se’n feia una massa que posteriorment es fregia en oli.

Actualment, hi ha infinitat de varietats per a preparar els bunyols i cadascú pot afegir-hi els ingredients que més li agradin per trobar la recepta perfecta.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies