938880154
Dill - Div: 08:30h - 13:00h | 17:00h - 20:00h Diss: 08:00h - 14:30h
Title Image

Blog

LES NOSTRES TRADICIONS

SANT JOAN, la tradició de la coca

Ja arriba Sant Joan, festa típica a Catalunya, nosaltres el celebrem amb un bon sopar de revetlla on no hi pot faltar la tradicional coca per postres i una bona copeta de cava per amenitzar la tradició.

Alguns l’anomenen la Nit del foc o Nit de les bruixes, es celebra el 23 de juny a la nit, la nit prèvia a Sant Joan, el dia 24 de juny.

La coca de Sant Joan no pot faltar mai a taula! Descobreix les nostres especialitats.
  • Coca de brioix, la coca tradicional de Sant Joan, tenim de diferents gustos: de fruita i cabell d’àngel, de crema, d’ametlla, de pinyó. Podriem dir que és la coca més tradicional i que podem trobar a totes les cases la nit de revetlla.
  • Coca de pasta de croissant, les fem de xocolata (la nostra especialitat) o de crema, escull la que més t’agradi!
  • Coca de llardons, pels amants de la més cruixent.


Sabeu que…

La revetlla de Sant Joan

La festivitat de la revetlla de Sant Joan, celebrada arreu de Catalunya, és una festa on la gastronomia s’uneix amb un fantàstic espectable de llum i de colors.
La tradició mana fer un bon sopar i acompanyar-lo d’una deliciosa coca per postres, que ajuden a amenitzar la “nit més curta de l’any” i a celebrar aquest dia tan especial i festiu.
Es tracta d’una nit màgica i originalment és una festa per celebrar l’allargament del dia, un culte al sol.
Com passa moltes vegades, l’origen no està massa clar. Hi ha qui diu que té un origen pagà anterior al cristianisme, una mena de reviviscència de les festes del solstici d’estiu i, d’altra banda hi ha qui defensa el seu origen burleta, en el fet que és la nit més distant a la nit de Nadal.
Durant la revetlla de Sant Joan, el foc és un dels protagonistes. Arreu es fan fogueres i la pirotècnia es fa visible a qualsevol racó de pobles i ciutats. A més a més és molt habitual fer fogueres on cremar objectes que ja no fem servir i que s’han acumulat al llarg de l’any i com diu la dita “Qui encén foc per Sant Joan, no es crema en tot l’any”.
La gastronomia té un paper importantíssim; tothom prepara un bon sopar per a celebrar aquest dia i, qui més qui menys, intenta sorprendre els seus convidats amb alguna preparació feta a mà.
Les coques indiquen la fi del sopar i l’inici d’una llarga sobretaula i festa.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies