938880154
Dill - Div: 08:30h - 13:00h | 17:00h - 20:00h Diss: 08:00h - 14:30h
Title Image

Blog

LES NOSTRES TRADICIONS

DIJOUS LLARDER

Tradicionalment el dijous llarder o dijous gras és el primer dia de Carnestoltes. És tradició menjar botifarra d’ou en aquest dia a més d’altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. I sobretot no ens deixem la coca de llardons o també anomenada greixons, nosaltres l’oferim durant tot l’any.

La coca de llardons és una coca típica del Pirineu Català, la nostra porta: farina, aigua, mantega i sal per a fer el full. Després i afegim els greixons fent tres plecs, així aconseguim una coca de greixons fullada molt bona!

I TU TAMBÉ CANTES LA CANÇÓ?

El dijous llarder

botifarra, botifarra.

El dijous llarder

botifarra menjaré.

Si no en vols menjar

una truita, una truita.

Si no en vols menjar

una truita per sopar.


Sabeu que…

El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tota mena de menges que combinen els ous amb la carn.

Antigament, el Dijous Gras marcava l’inici d’una setmana destinada a atipar-se amb àpats prohibits durant la Quaresma, que comença el dimecres de la setmana següent, el Dimecres de Cendra.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies