938880154
Dill - Div: 08:30h - 13:00h | 17:00h - 20:00h Diss: 08:00h - 14:30h
Title Image

Blog

LES NOSTRES TRADICIONS

PA DE PESSIC PER FER LA MONA DE PASQUA

La Mona de Pasqua és una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. La mona es menja el diumenge i el dilluns de Pasqua en familia, aquest any la tradició canviarà, però junts hem d’aconseguir que sigui el més semblant possible, no deixem perdre les tradicions!

NOSALTRES US DEIXEM AMB UNA RECEPTA, SI VOLEU PODEU ENCARREGAR EL PA DE PESSIC I AIXÍ PODER PREPARAR LA MONA AMB ELS MENUTS DE CASA, QUE AQUESTS DIES DE CONFINAMENT ENS OCUPARÀ HORES.

INGREDIENTS:

Per a 4 persones:

                    • 6 ous.
                    • 250 g de farina de força.
                    • Una cullerada de llevat.
                    • 250 g de sucre.
                    • Guarnició al gust: Xocolata, melmelada, ametlles….

PREPARACIÓ:

                    1. Primer caldrà separar les clares dels rovells i reservar les clares a la nevera.
                    2. Barregem els rovells amb sucre i anem remenant fins que quedi una massa fina.
                    3. Pre-escalfem el forn a 160º.
                    4. Batem les clares al punt de neu i, després, les afegim a la massa, remenant a poc a poc.
                    5. A continuació hi anem afegint la farina i el llevat, sense deixar de remenar.
                    6. Posem la barreja en un motlle (ben untat amb mantega) que caldrà posar al forn una hora aproximadament.
                    7. Si heu vingut a buscar el pa de pessic heu de començar la recepta a partir d’aquí:
                    8. Quan ja tinguem el pa de pessic fet, el deixarem refredar i podrem començar a decorar la mona, posant en funcionament tota la capacitat artística i creativa de cada un (ideal per aquests dies de confinament per a tenir els més menuts distrets!), recomanem decorar-ne els voltants amb xocolata o ametlles per tal que tingui més consistència.


Sabeu que…

A gairebé tot el Principat de Catalunya és tradició que el padrí o l’avi regalin la mona al seu fillol i néts el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida, en principi després de missa, tot i que actualment no sempre es va a la missa.

El Dilluns de Pasqua és tradició que es reunissin dues o tres famílies o un grup d’amics i que anessin a menjar a algun indret la mona plegats, en un àpat en el qual no mancava el conill a la brasa, la paella, el bon pa i, sobretot, el vi. Tot i així no ha arrelat, però, la d’anar a menjar-se-la al camp, ja que la gent es queda a casa o es reuneixen a casa d’un de la familia.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies